top of page

Over onze vereniging

Liefst 2,5 miljoen Nederlanders trekken regelmatig de loopschoenen aan. De meesten lopen voor zichzelf en ongeorganiseerd. Massaal loopplezier, maar jammer genoeg raakt 25% hiervan min of meer ernstig geblesseerd en gaat hierna nooit meer lopen.


Te veel mensen gaan lopen zonder zich bewust te zijn van de gevaren van ondeskundige trainingsbelastingen, van verkeerd schoeisel en een verkeerde keuze van loopondergrond. Juist in het ontbreken van voldoende kennis op loopgebied bij de individuele sporter wil de Kennemer loopgroep uitkomst bieden door informatie en advies te geven. Daarnaast geeft de Kennemer loopgroep technisch gerichte begeleiding bij het lopen. Hiervoor verwijst de KLG naar de volgende site: http://sportzorg.nl/


Wij proberen de trainingen en adviezen af te stemmen op ieders individuele mogelijkheden. Dat betekent veel meer loopplezier, minder kans op blessures en de mogelijkheden tot deskundige blessure behandeling.

De doelstelling van de Kennemer loopgroep (KLG) is:

"Door middel van goede begeleiding op een verantwoorde wijze de loopsport beoefenen".


Bij de Kennemer Loopgroep wordt getraind onder leiding van gediplomeerde trainers en trainsters. In een gezellige sfeer wordt 2x per week in verschillende niveaus getraind. Deze niveaus variëren van beginnende lopers/loopsters zonder hardloopervaring tot duurloper/-loopster die halve marathons (21 km) willen en kunnen lopen. Voorop staat dat het beoefenen van de loopsport op een plezierige en verantwoorde wijze geschiedt.

Gevulde-koekenloop-2019-019.jpg

WIL JE EEN KEER MEETRAINEN?

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen?

 

Stuur dan een e-mail naar kennemerloopgroepleden@gmail.com.

Je bent van harte welkom!

bottom of page